македонски » дански   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tredive]

På restaurant 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [tredive]

På restaurant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Еден сок од јаболко, молам. En æ--------- t--.
Една лимонада, молам. En s-------- t--.
Еден сок од домати, молам. Et g--- t---------- t--.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Je- v-- g---- h--- e- g--- r-----.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Je- v-- g---- h--- e- g--- h------.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Je- v-- g---- h--- e- f----- c--------.
   
Сакаш ли риба? Ka- d- l--- f---?
Сакаш ли говедско месо? Ka- d- l--- o------?
Сакаш ли свинско месо? Ka- d- l--- s-------?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Je- v-- g---- h--- n---- u--- k--.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Je- v-- g---- h--- e- t-------- g---------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Je- v-- g---- h--- n----- d-- i--- t---- s- l--- t--.
   
Го сакате ли ова со ориз? Vi- d- h--- r-- t--?
Го сакате ли ова со тестенини? Vi- d- h--- s-------- t--?
Го сакате ли ова со компири? Vi- d- h--- k-------- t--?
   
Ова не ми е вкусно. Je- s---- i--- d-- s----- g---.
Јадењето е студено. Ma--- e- k---.
Јас ова не го нарачав. De- h-- j-- i--- b------.