македонски » дански   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [seksogtredive]

Lokaltrafik

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [seksogtredive]

Lokaltrafik

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Каде е автобуската станица? Hv-- e- b--------------?
Кој автобус вози во центарот? Hv----- b-- k---- t-- c------?
Која линија морам да ја земам? Hv----- l---- s--- j-- t---?
   
Дали морам да се прекачувам? Sk-- j-- s-----?
Каде морам да се прекачам? Hv-- s--- j-- s-----?
Колку чини еден возен билет? Hv-- k----- e- b-----?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Hv-- m---- s----------- e- d-- t-- c------?
Овде морате да се симнете. Du s--- a- h--.
Морате да се симнете позади. Du s--- s-- a- b------.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. De- n---- (m----)t-- k----- o- 5 m-------.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. De- n---- s------- k----- o- 10 m-------.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. De- n---- b-- k----- o- 15 m-------.
   
Кога вози последното метро? Hv----- g-- d-- s----- (m----)t--?
Кога вози последниот трамвај? Hv----- g-- d-- s----- s-------?
Кога вози последниот автобус? Hv----- g-- d-- s----- b--?
   
Дали имате возен билет? Ha- d- k-------?
Возен билет? – Не, немам. Et k-------? – N--- d-- h-- j-- i---.
Тогаш морате да платите казна. Så s--- d- b----- e- b---.