македонски » дански   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [toogfyrre]

Sightseeing i byen

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [toogfyrre]

Sightseeing i byen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Дали пазарот е отворен во недела? Er m------- å---- o- s-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Er m----- å--- o- m-------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Er u----------- å--- o- t--------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Er d-- z--------- h--- å--- o- o-------?
Дали музејот е отворен во четврток? Er m----- å---- o- t--------?
Дали галеријата е отворена во петок? Er g-------- å---- o- f-------?
   
Смее ли да се фотографира? Må m-- t--- b-------?
Мора ли да се плати влез? Sk-- m-- b----- e----?
Колку чини влезот? Hv-- k----- e------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Er d-- g----------?
Има ли некаков попуст за деца? Er d-- r---- t-- b---?
Има ли некаков попуст за студенти? Er d-- r---- t-- s---------?
   
Каква е оваа зграда? Hv-- e- d-- d-- f-- e- b------?
Колку е стара оваа зграда? Hv-- g----- e- b--------?
Кој ја изградил оваа зграда? Hv-- h-- b----- b--------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Je- i----------- m-- f-- a---------.
Јас се интересирам за уметност. Je- i----------- m-- f-- k----.
Јас се интересирам за сликарство. Je- i----------- m-- f-- m---------.