македонски » дански   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [fireogfyrre]

Gå ud om aftenen

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [fireogfyrre]

Gå ud om aftenen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Има ли овде дискотека? Er h-- e- d-------?
Има ли овде ноќен клуб? Er h-- e- n------?
Има ли овде кафеана? Er h-- e- v-------?
   
Што има вечерва во театар? Hv-- g-- d-- i t------ i a----?
Што има вечерва во кино? Hv-- g-- d-- i b-------- i a----?
Што има вечерва на телевизија? Hv-- e- d-- i f--------- i a----?
   
Има ли уште билети за театар? Er d-- s----- b-------- t-- t------?
Има ли уште билети за кино? Er d-- s----- b-------- t-- b--------?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Er d-- s----- b-------- t-- f------------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Je- v-- g---- s---- b------.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Je- v-- g---- s---- e- e---- a---- s--- i m-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Je- v-- g---- s---- a-----------.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Ka- d- a------- m-- n----?
Кога започнува претставата? Hv----- b------- f-------------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Ka- d- s----- m-- e- b-----?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Er d-- e- g------- i n-------?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Er d-- e- t--------- i n-------?
Има ли овде во близината затворен базен? Er d-- e- s-------- i n-------?