македонски » дански   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [femogfyrre]

I biografen

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [femogfyrre]

I biografen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Ние сакаме во кино. Vi v-- i b--------.
Денес се прикажува еден добар филм. De- g-- e- g-- f--- i d--.
Филмот е сосема нов. Fi---- e- h--- n-.
   
Каде е благајната? Hv-- e- k-----?
Има ли уште слободни места? Er d-- f---- l----- p------?
Колку чинат влезните билети? Hv-- k----- b----------?
   
Кога започнува претставата? Hv----- b------- f-------------?
Колку долго трае филмот? Hv-- l--- t-- v---- f-----?
Може ли да се резервират билети? Ka- m-- r-------- b--------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Je- v-- g---- s---- b------.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Je- v-- g---- s---- f------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Je- v-- g---- s---- i m-----.
   
Филмот беше возбудлив. Fi---- v-- s--------.
Филмот не беше досаден. Fi---- v-- i--- k------.
Но книгата за филмот беше подобра. Me- b---- t-- f----- v-- b----.
   
Каква беше музиката? Hv----- v-- m-------?
Какви беа глумците? Hv----- v-- s------------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Va- d-- e------- u-----------?