македонски » дански   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [halvtreds]

I svømmehallen

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [halvtreds]

I svømmehallen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Денес е жешко. I d-- e- d-- v----.
Ќе одиме ли на базен? Sk-- v- g- i s-----------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ha- d- l--- t-- a- t--- u- a- s-----?
   
Имаш ли пешкир? Ha- d- e- h--------?
Имаш ли гаќи за капење? Ha- d- e- p-- b---------?
Имаш ли костим за капење? Ha- d- e- b--------?
   
Умееш ли да пливаш? Ka- d- s-----?
Умееш ли да нуркаш? Ka- d- d----?
Умееш ли да скокаш во вода? Ka- d- s------ i v-----?
   
Каде е тушот? Hv-- e- b---------?
Каде е кабината за пресоблекување? Hv-- e- o----------------?
Каде се очилата за пливање? Hv-- e- s--------------?
   
Длабока ли е водата? Er v----- d---?
Чиста ли е водата? Er v----- r---?
Топла ли е водата? Er v----- v----?
   
Се смрзнувам. Je- f-----.
Водата е премногу студена. Va---- e- f-- k----.
Излегувам сега од водата. Je- g-- o- a- v----- n-.