македонски » дански   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [fireoghalvtreds]

Købe ind

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [fireoghalvtreds]

Købe ind

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Сакам да купам еден подарок. Je- v-- g---- k--- e- g---.
Но не нешто премногу скапо. Me- i--- n---- a-- f-- d---.
Можеби една рачна ташна? Må--- e- h--------?
   
Која боја би ја сакале? Hv----- f---- s--- d-- v---?
Црна, кафеава или бела? So--- b--- e---- h---?
Една голема или мала? En s--- e---- e- l----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Må j-- s- p- d-- d--?
Дали таа е од кожа? Er d-- a- s----?
Или пак е од вештачки материјал? El--- e- d-- a- k--------?
   
Од кожа секако. Af l---- n----------.
Ова е еден особено добар квалитет. De- e- e- s----- g-- k-------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Og h--------- e- v------- m---- b-----.
   
Ми се допаѓа. Je- k-- g--- l--- d--.
Ќе ја земам. De- t---- j--.
Дали можам евентуално да ја заменам? Ka- d-- e-------- b-----?
   
Се разбира. Se----------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Vi p----- d-- i-- s-- g---.
Таму од спротива е благајната. Ka---- e- d------.