македонски » дански   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [femoghalvtreds]

Arbejde

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [femoghalvtreds]

Arbejde

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Што сте по занает? Hv-- a------- h-- s--?
Мојот сопруг е лекар по занает. Mi- m--- e- l---.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Je- a------- d------ s-- s------------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Vi g-- s---- p- p------.
Но даноците се високи. Me- s------ e- h--.
И здравственото осигурување е високо. Og s------------ e- d--.
   
Што сакаш да бидеш? Hv-- v-- d- v---?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Je- v-- v--- i-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Je- v-- l--- p- u------------.
   
Јас сум практикант. Je- e- p---------.
Јас не заработувам многу. Je- t----- i--- m----.
Јас сум на пракса во странство. Je- e- i p------ i u-------.
   
Ова е мојот шеф. De- e- m-- c---.
Јас имам љубезни колеги. Je- h-- r--- k--------.
Напладне секогаш одиме во кантината. I f------------ g-- v- a---- i k-------.
   
Јас барам едно работно место. Je- s---- j--.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Je- h-- v---- a--------- i e- å-.
Во оваа земја има премногу невработени. De- e- f-- m---- a---------- i d-- h-- l---.