македонски » дански   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [seks]

Læse og skrive

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [seks]

Læse og skrive

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Јас читам. Je- l----.
Јас читам една буква. Je- l---- e- b------.
Јас читам еден збор. Je- l---- e- o--.
   
Јас читам една реченица. Je- l---- e- s------.
Јас читам едно писмо. Je- l---- e- b---.
Јас читам една книга. Je- l---- e- b--.
   
Јас читам. Je- l----.
Ти читаш. Du l----.
Тој чита. Ha- l----.
   
Јас пишувам. Je- s------.
Јас пишувам една буква. Je- s------ e- b------.
Јас пишувам еден збор. Je- s------ e- o--.
   
Јас пишувам една реченица. Je- s------ e- s------.
Јас пишувам едно писмо. Je- s------ e- b---.
Јас пишувам една книга. Je- s------ e- b--.
   
Јас пишувам. Je- s------.
Ти пишуваш. Du s------.
Тој пишува. Ha- s------.