македонски » дански   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [seksoghalvfjerds]

begrunde noget 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [seksoghalvfjerds]

begrunde noget 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Зошто не дојде? Hv----- k-- d- i---?
Бев болен / болна. Je- v-- s--.
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. Je- k-- i---- f---- j-- v-- s--.
   
Зошто таа не дојде? Hv----- k-- h-- i---?
Таа беше уморна. Hu- v-- t---.
Таа не дојде, бидејки беше уморна. Hu- k-- i---- f---- h-- v-- t---.
   
Зошто тој не дојде? Hv----- k-- h-- i---?
Тој немаше желба. Ha- h---- i--- l---.
Тој не дојде, бидејки немаше желба. Ha- k-- i---- f---- h-- i--- h---- l---.
   
Зошто вие не дојдовте? Hv----- k-- I i---?
Нашиот автомобил е расипан. Vo--- b-- v-- i s------.
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. Vi k-- i---- f---- v---- b-- v-- i s------.
   
Зошто луѓето не дојдоа? Hv----- k-- f--- i---?
Тие го пропуштија возот. De n---- i--- t----.
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. De k-- i---- f---- d- i--- n---- t----.
   
Зошто ти не дојде? Hv----- k-- d- i---?
Јас не смеев. Je- m---- i---.
Јас не дојдов, бидејки не смеев. Je- k-- i---- f---- j-- i--- m----.