македонски » дански   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [toogfirs]

Datid 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [toogfirs]

Datid 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Må--- d- r---- e---- e- a--------? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Må--- d- r---- e---- l----? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Må--- d- r---- e---- p-------? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Ha- d- t--------------? J-- h-- l--- h--- d--. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Ha- d- a-------? J-- h-- l--- h--- d--. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Ha- d- k----- o--- b---? J-- h-- l--- h--- d--. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Ko- h-- t-- t----? H-- k---- i--- k---- t-- t----. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Fa--- h-- v--? H-- k---- i--- f---- v--. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Fo----- h-- d--? H-- k---- i--- f----- m--. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Hv----- k---- d- i--- k---- t-- t----? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Hv----- k---- d- i--- f---- v--? +
Зошто не можеше да го разбереш? Hv----- k---- d- i--- f----- h--? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Je- k---- i--- k---- t-- t----- f---- d-- i--- k---- n---- b--. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Je- k---- i--- f---- v----- f---- j-- i--- h---- e- k--- o--- b---. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Je- k---- i--- f----- h--- f---- m------- v-- s- h--. +
   
Морав да земам едно такси. Je- v-- n--- t-- a- t--- e- t---. +
Морав да купам карта на градот. Je- v-- n--- t-- a- k--- e- k--- o--- b---. +
Јас морав да го исклучам радиото. Je- v-- n--- t-- a- s----- f-- r------. +