македонски » дански   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [femogfirs]

Spørgsmål – datid 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [femogfirs]

Spørgsmål – datid 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиdansk
Колку имате испиено? Hv-- m---- h-- d- d------?
Колку работевте? Hv-- m---- h-- d- a-------?
Колку напишавте? Hv-- m---- h-- d- s------?
   
Како спиевте? Hv----- h-- d- s----?
Како го положивте испитот? Hv----- h-- d- b------ p-----?
Како го најдовте патот? Hv----- h-- d- f----- v--?
   
Со кого разговаравте? Hv-- h-- d- s------ m--?
Со кого се договоривте? Hv-- h-- d- e- a----- m--?
Со кого славевте роденден? Hv-- h-- d- f----- f--------- m--?
   
Каде бевте? Hv-- h-- d- v----?
Каде живеевте? Hv-- h-- d- b---?
Каде работевте? Hv-- h-- d- a-------?
   
Што препорачавте? Hv-- h-- d- a--------?
Што јадевте? Hv-- h-- d- s----?
Како дознавте? Hv-- h-- d- f----- u- a-?
   
Колку брзо возевте? Hv-- h------ h-- d- k---?
Колку долго летавте? Hv-- l---- h-- d- f-----?
Колку високо скокнавте? Hv-- h--- h-- d- s-------?