македонски » германски   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [eins]

Personen

1 [еден]

Лица

-

1 [eins]

Personen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
jас ich
jас и ти ic- u-- du
ние двајцата wi- b---e
   
тој er
тој и таа er u-- s-e
тие двајцата si- b---e
   
маж de- M--n
жена di- F--u
дете da- K--d
   
една фамилија ei-- F-----e
мојата фамилија me--- F-----e
Мојата фамилија е овде. Me--- F------ i-- h---.
   
Јас сум овде. Ic- b-- h---.
Ти си овде. Du b--- h---.
Тој е овде и таа е овде. Er i-- h--- u-- s-- i-- h---.
   
Ние сме овде. Wi- s--- h---.
Вие сте овде. Ih- s--- h---.
Тие сите се овде. Si- s--- a--- h---.