македонски » германски   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

11 [elf]

Monate

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [elf]

Monate

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
јануари de- J----r
февруари de- F-----r
март de- M--z
   
април de- A---l
мај de- M-i
јуни de- J--i
   
Ова се шест месеци. Da- s--- s---- M-----.
јануари, февруари, март, Ja----- F------- M---,
април, мај и јуни. Ap---- M-- u-- J---.
   
јули de- J--i
август de- A----t
септември de- S-------r
   
октомври de- O-----r
ноември de- N------r
декември de- D------r
   
Ова се исто така шест месеци. Da- s--- a--- s---- M-----.
јули, август, септември Ju--- A------ S--------,
октомври, ноември, декември. Ok------ N------- u-- D-------.