македонски » германски   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [dreizehn]

+ Tätigkeiten

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [dreizehn]

Tätigkeiten

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Што прави Марта? Wa- m---- M-----? +
Таа работи во канцеларија. Si- a------- i- B---. +
Таа работи на компјутер. Si- a------- a- C-------. +
   
Каде е Марта? Wo i-- M-----? +
Во кино. Im K---. +
Таа гледа филм. Si- s----- s--- e---- F--- a-. +
   
Што прави Петар? Wa- m---- P----? +
Тој студира на универзитет. Er s------- a- d-- U----------. +
Тој студира јазици. Er s------- S-------. +
   
Каде е Петар? Wo i-- P----? +
Во кафуле. Im C---. +
Тој пие кафе. Er t----- K-----. +
   
Каде сакаат да одат тие? Wo--- g---- s-- g---? +
На концерт. In- K------. +
Тие со задоволство слушаат музика. Si- h---- g--- M----. +
   
Каде не сакаат да одат тие? Wo--- g---- s-- n---- g---? +
Во диско. In d-- D----. +
Тие не танцуваат со задоволство. Si- t----- n---- g---. +