македонски » германски   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [achtzehn]

+ Hausputz

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [achtzehn]

Hausputz

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Денес е сабота. He--- i-- S------. +
Денес ние имаме време. He--- h---- w-- Z---. +
Денес ние ќе го чистиме станот. He--- p----- w-- d-- W------. +
   
Јас ја чистам бањата. Ic- p---- d-- B--. +
Мажот ми ја мие колата. Me-- M--- w----- d-- A---. +
Децата ги чистат велосипедите. Di- K----- p----- d-- F--------. +
   
Баба ги полева цвеќињата. Om- g---- d-- B-----. +
Децата ја раскреваат детската соба. Di- K----- r----- d-- K----------- a--. +
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Me-- M--- r---- s----- S----------- a--. +
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Ic- s----- d-- W----- i- d-- W------------. +
Јас ги закачувам алиштата. Ic- h---- d-- W----- a--. +
Јас ги пеглам алиштата. Ic- b----- d-- W-----. +
   
Прозорците се извалкани. Di- F------ s--- s--------. +
Подот е извалкан. De- F------- i-- s--------. +
Садовите се извалкани. Da- G------- i-- s--------. +
   
Кој ги чисти прозорците? We- p---- d-- F------? +
Кој всмукува прашина? We- s---- S----? +
Кој ги мие садовите? We- s---- d-- G-------? +