македонски » германски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [zwei]

Familie

2 [два]

Фамилија

-

2 [zwei]

Familie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
дедо de- G-------r
баба di- G--------r
тој и таа er u-- s-e
   
татко de- V---r
мајка di- M----r
тој и таа er u-- s-e
   
син de- S--n
ќерка di- T-----r
тој и таа er u-- s-e
   
брат de- B----r
сестра di- S-------r
тој и таа er u-- s-e
   
чичко de- O---l
тетка di- T---e
тој и таа er u-- s-e
   
Ние сме една фамилија. Wi- s--- e--- F------.
Фамилијата не е мала. Di- F------ i-- n---- k----.
Фамилијата е голема. Di- F------ i-- g---.