македонски » германски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [zwanzig]

Small Talk 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [zwanzig]

Small Talk 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Раскомотете се! Ma---- S-- e- s--- b-----!
Чувствувајте се како дома! Fü---- S-- s--- w-- z- H----!
Што сакате да се напиете? Wa- m------ S-- t------?
   
Сакате ли музика? Li---- S-- M----?
Јас ја сакам класичната музика. Ic- m-- k--------- M----.
Еве ги моите CD – а. Hi-- s--- m---- C--.
   
Свирите ли на некој инструмент? Sp----- S-- e-- I---------?
Еве ја мојата гитара. Hi-- i-- m---- G------.
Обожавате ли да пеете ? Si---- S-- g---?
   
Имате ли деца? Ha--- S-- K-----?
Имате ли куче? Ha--- S-- e---- H---?
Имате ли мачка? Ha--- S-- e--- K----?
   
Еве ги моите книги. Hi-- s--- m---- B-----.
Јас сега ја читам оваа книга. Ic- l--- g----- d----- B---.
Што обожавате да читате? Wa- l---- S-- g---?
   
Обожавате ли да одите на концерт? Ge--- S-- g--- i-- K------?
Одите ли со задоволство во театар? Ge--- S-- g--- i-- T------?
Одите ли радо на опера? Ge--- S-- g--- i- d-- O---?