македонски » германски   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [einundzwanzig]

Small Talk 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [einundzwanzig]

Small Talk 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Од каде доаѓате? Wo--- k----- S--?
Од Базел. Au- B----.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- l---- i- d-- S------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Da-- i-- I---- H---- M----- v---------?
Тој е странец. Er i-- A--------.
Тој зборува повеќе јазици. Er s------ m------ S-------.
   
Дали сте овде по прв пат? Si-- S-- z-- e----- M-- h---?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ne--- i-- w-- s---- l------ J--- h---.
Но само една седмица. Ab-- n-- e--- W---- l---.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Wi- g------ e- I---- b-- u--?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Se-- g--. D-- L---- s--- n---.
И околината ми се допаѓа исто така. Un- d-- L--------- g------ m-- a---.
   
Што сте по занимање? Wa- s--- S-- v-- B----?
Јас сум преведувач. Ic- b-- Ü---------.
Јас преведувам книги. Ic- ü-------- B-----.
   
Дали сте сами овде? Si-- S-- a----- h---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ne--- m---- F--- / m--- M--- i-- a--- h---.
А таму се моите две деца. Un- d--- s--- m---- b----- K-----.