македонски » германски   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

+ 22 [zweiundzwanzig]

+ Small Talk 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [zweiundzwanzig]

Small Talk 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Пушите ли? Ra----- S--? +
Порано да. Fr---- j-. +
Но сега не пушам повеќе. Ab-- j---- r----- i-- n---- m---. +
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? St--- e- S--- w--- i-- r-----? +
Не, воопшто не. Ne--- a------ n----. +
Тоа не ми пречи. Da- s---- m--- n----. +
   
Ќе се напиете ли нешто? Tr----- S-- e----? +
Еден коњак? Ei--- C-----? +
Не, подобро едно пиво. Ne--- l----- e-- B---. +
   
Патувате ли многу? Re---- S-- v---? +
Да, тоа се најчесто службени патувања. Ja- m------- s--- d-- G--------------. +
Но сега сме овде на одмор. Ab-- j---- m----- w-- h--- U-----. +
   
Каква горештина! Wa- f-- e--- H----! +
Да, денес е навистина жешко. Ja- h---- i-- e- w------- h---. +
Одиме на балконот. Ge--- w-- a-- d-- B-----. +
   
Утре овде ќе има забава. Mo---- g--- e- h--- e--- P----. +
Ќе дојдете ли и Вие? Ko---- S-- a---? +
Да, и ние исто така сме поканети. Ja- w-- s--- a--- e---------. +