македонски » германски   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

+ 24 [vierundzwanzig]

+ Verabredung

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [vierundzwanzig]

Verabredung

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Го пропушти ли автобусот? Ha-- d- d-- B-- v-------? +
Те чекав половина час. Ic- h--- e--- h---- S----- a-- d--- g-------. +
Немаш ли мобилен со себе? Ha-- d- k--- H---- b-- d--? +
   
Следниот пат биди точен / точна! Se- d-- n------ M-- p--------! +
Следниот пат земи такси! Ni-- d-- n------ M-- e-- T---! +
Следниот пат земи еден чадор со себе! Ni-- d-- n------ M-- e---- R---------- m--! +
   
Утре сум слободен / слободна. Mo---- h--- i-- f---. +
Ќе се сретнеме ли утре? Wo---- w-- u-- m----- t------? +
Жал ми е, но јас не можам утре. Tu- m-- L---- m----- g--- e- b-- m-- n----. +
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? Ha-- d- d----- W--------- s---- e---- v--? +
Или пак си веќе договорен / договорена? Od-- b--- d- s---- v---------? +
Предлагам да се сретнеме за викендот. Ic- s------ v--- w-- t------ u-- a- W---------. +
   
Ќе правиме ли пикник? Wo---- w-- P------- m-----? +
Ќе одиме ли на плажа? Wo---- w-- a- d-- S----- f-----? +
Ќе одиме ли на планина? Wo---- w-- i- d-- B---- f-----? +
   
Ќе те земам од канцеларијата. Ic- h--- d--- v-- B--- a-. +
Ќе те земам од дома. Ic- h--- d--- v-- z- H---- a-. +
Ќе те земам од автобуската станица. Ic- h--- d--- a- d-- B------------- a-. +