македонски » германски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [fünfundzwanzig]

+ In der Stadt

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [fünfundzwanzig]

In der Stadt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Би сакал / сакала кон железничката станица. Ic- m----- z-- B------. +
Би сакал / сакала кон аеродромот. Ic- m----- z-- F--------. +
Би сакал / сакала во центарот на градот. Ic- m----- i-- S-----------. +
   
Како да стигнам до железничката станица? Wi- k---- i-- z-- B------? +
Како да стигнам до аеродромот? Wi- k---- i-- z-- F--------? +
Како да стигнам до центарот на градот? Wi- k---- i-- i-- S-----------? +
   
Ми треба такси. Ic- b------ e-- T---. +
Ми треба карта на градот. Ic- b------ e---- S--------. +
Ми треба хотел. Ic- b------ e-- H----. +
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Ic- m----- e-- A--- m-----. +
Еве ја мојата кредитна картичка. Hi-- i-- m---- K----------. +
Еве ја мојата возачка дозвола. Hi-- i-- m--- F-----------. +
   
Што има да се види во градот? Wa- g--- e- i- d-- S---- z- s----? +
Појдете во стариот дел на градот. Ge--- S-- i- d-- A-------. +
Направете една градска обиколка. Ma---- S-- e--- S-------------. +
   
Појдете на пристаништето. Ge--- S-- z-- H----. +
Направете една пристанишна обиколка. Ma---- S-- e--- H-------------. +
Кои други знаменитости ги има освен тоа? We---- S----------------- g--- e- a------- n---? +