македонски » германски   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [sechsundzwanzig]

In der Natur

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [sechsundzwanzig]

In der Natur

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Ја гледаш ли кулата таму? Si---- d- d--- d-- T---?
Ја гледаш ли планината таму? Si---- d- d--- d-- B---?
Го гледаш ли селото таму? Si---- d- d--- d-- D---?
   
Ја гледаш ли реката таму? Si---- d- d--- d-- F----?
Го гледаш ли мостот таму? Si---- d- d--- d-- B-----?
Го гледаш ли езерото таму? Si---- d- d--- d-- S--?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. De- V---- d- g------ m--.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. De- B--- d- g------ m--.
Тој камен овде, ми се допаѓа. De- S---- h--- g------ m--.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. De- P--- d- g------ m--.
Таа градина таму, ми се допаѓа. De- G----- d- g------ m--.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Di- B---- h--- g------ m--.
   
Мислам дека ова е убаво. Ic- f---- d-- h-----.
Мислам дека ова е интересно. Ic- f---- d-- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Ic- f---- d-- w----------.
   
Мислам дека ова е грдо. Ic- f---- d-- h-------.
Мислам дека ова е досадно. Ic- f---- d-- l---------.
Мислам дека ова е ужасно. Ic- f---- d-- f--------.