македонски » германски   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [siebenundzwanzig]

Im Hotel – Ankunft

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [siebenundzwanzig]

Im Hotel – Ankunft

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Имате ли една слободна соба? Ha--- S-- e-- Z----- f---?
Јас резервирав една соба. Ic- h--- e-- Z----- r---------.
Моето презиме е Милер. Me-- N--- i-- M-----.
   
Ми треба една еднокреветна соба. Ic- b------ e-- E-----------.
Ми треба една двокреветна соба. Ic- b------ e-- D-----------.
Колку чини собата за една вечер? Wi- v--- k----- d-- Z----- p-- N----?
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Ic- m----- e-- Z----- m-- B--.
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Ic- m----- e-- Z----- m-- D-----.
Можам ли да ја погледнам собата? Ka-- i-- d-- Z----- s----?
   
Има ли овде гаража? Gi-- e- h--- e--- G-----?
Има ли овде сеф? Gi-- e- h--- e---- S---?
Има ли овде факс? Gi-- e- h--- e-- F--?
   
Добро, ќе ја земам собата. Gu-- i-- n---- d-- Z-----.
Еве ги клучевите. Hi-- s--- d-- S--------.
Еве го мојот багаж. Hi-- i-- m--- G-----.
   
Во колку часот е појадокот? Um w-- v--- U-- g--- e- F--------?
Во колку часот е ручекот? Um w-- v--- U-- g--- e- M----------?
Во колку часот е вечерата? Um w-- v--- U-- g--- e- A---------?