македонски » германски   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

+ 28 [achtundzwanzig]

+ Im Hotel – Beschwerden

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [achtundzwanzig]

Im Hotel – Beschwerden

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Тушот не работи. Di- D----- f----------- n----. +
Нема топла вода. Es k---- k--- w----- W-----. +
Можете ли тоа да го поправите? Kö---- S-- d-- r--------- l-----? +
   
Во собата нема телефон. Es g--- k--- T------ i- Z-----. +
Во собата нема телевизор. Es g--- k----- F-------- i- Z-----. +
Собата нема балкон. Da- Z----- h-- k----- B-----. +
   
Собата е премногу гласна. Da- Z----- i-- z- l---. +
Собата е премногу мала. Da- Z----- i-- z- k----. +
Собата е премногу темна. Da- Z----- i-- z- d-----. +
   
Парното не работи. Di- H------ f----------- n----. +
Клима уредот не работи. Di- K---------- f----------- n----. +
Телевизорот е расипан. De- F-------- i-- k-----. +
   
Тоа не ми се допаѓа. Da- g------ m-- n----. +
Тоа ми е прескапо. Da- i-- m-- z- t----. +
Дали имате нешто поефтино? Ha--- S-- e---- B---------? +
   
Има ли овде во близина хостел? Gi-- e- h--- i- d-- N--- e--- J-------------? +
Има ли овде во близина пансион? Gi-- e- h--- i- d-- N--- e--- P------? +
Има ли овде во близина ресторан? Gi-- e- h--- i- d-- N--- e-- R---------? +