македонски » германски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [neunundzwanzig]

Im Restaurant 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [neunundzwanzig]

Im Restaurant 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Дали е слободна масава? Is- d-- T---- f---?
Ве молам, ми треба менито. Ic- m----- b---- d-- S----------.
Што би можеле да препорачате? Wa- k----- S-- e--------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Ic- h---- g--- e-- B---.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Ic- h---- g--- e-- M------------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Ic- h---- g--- e---- O----------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Ic- h---- g--- e---- K-----.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Ic- h---- g--- e---- K----- m-- M----.
Со шеќер, молам. Mi- Z------ b----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Ic- m----- e---- T--.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Ic- m----- e---- T-- m-- Z------.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Ic- m----- e---- T-- m-- M----.
   
Имате ли цигари? Ha--- S-- Z---------?
Имате ли еден пепелник? Ha--- S-- e---- A-----------?
Имате ли запалака? Ha--- S-- F----?
   
Мене ми фали една вилушка. Mi- f---- e--- G----.
Мене ми фали еден нож. Mi- f---- e-- M-----.
Мене ми фали една лажица. Mi- f---- e-- L-----.