македонски » германски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [dreißig]

+ Im Restaurant 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [dreißig]

Im Restaurant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Еден сок од јаболко, молам. Ei--- A--------- b----. +
Една лимонада, молам. Ei-- L-------- b----. +
Еден сок од домати, молам. Ei--- T----------- b----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Ic- h---- g--- e-- G--- R------. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Ic- h---- g--- e-- G--- W-------. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Ic- h---- g--- e--- F------ S---. +
   
Сакаш ли риба? Ma--- d- F----? +
Сакаш ли говедско месо? Ma--- d- R----------? +
Сакаш ли свинско месо? Ma--- d- S--------------? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Ic- m----- e---- o--- F------. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Ic- m----- e--- G-----------. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Ic- m----- e----- w-- n---- l---- d-----. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Mö----- S-- d-- m-- R---? +
Го сакате ли ова со тестенини? Mö----- S-- d-- m-- N-----? +
Го сакате ли ова со компири? Mö----- S-- d-- m-- K---------? +
   
Ова не ми е вкусно. Da- s------- m-- n----. +
Јадењето е студено. Da- E---- i-- k---. +
Јас ова не го нарачав. Da- h--- i-- n---- b-------. +