македонски » германски   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [dreiunddreißig]

Im Bahnhof

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [dreiunddreißig]

Im Bahnhof

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Wa-- f---- d-- n------ Z-- n--- B-----?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Wa-- f---- d-- n------ Z-- n--- P----?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Wa-- f---- d-- n------ Z-- n--- L-----?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? Um w-- v--- U-- f---- d-- Z-- n--- W-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? Um w-- v--- U-- f---- d-- Z-- n--- S--------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? Um w-- v--- U-- f---- d-- Z-- n--- B-------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Ic- m----- e--- F-------- n--- M-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Ic- m----- e--- F-------- n--- P---.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Ic- m----- e--- F-------- n--- B---.
   
Кога пристигнува возот во Виена? Wa-- k---- d-- Z-- i- W--- a-?
Кога пристигнува возот во Москва? Wa-- k---- d-- Z-- i- M----- a-?
Кога пристигнува возот во Амстердам? Wa-- k---- d-- Z-- i- A-------- a-?
   
Дали морам да се прекачувам? Mu-- i-- u--------?
Од кој перон тргнува возот? Vo- w------ G---- f---- d-- Z-- a-?
Има ли вагон за спиење во возот? Gi-- e- S---------- i- Z--?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Ic- m----- n-- d-- H------- n--- B------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Ic- m----- e--- R------------ n--- K---------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Wa- k----- e-- P---- i- S----------?