македонски » германски   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [vierunddreißig]

Im Zug

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [vierunddreißig]

Im Zug

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Дали ова е возот за Берлин? Is- d-- d-- Z-- n--- B-----?
Кога тргнува возот? Wa-- f---- d-- Z-- a-?
Кога пристигнува возот во Берлин? Wa-- k---- d-- Z-- i- B----- a-?
   
Простете, смеам ли да поминам? Ve--------- d--- i-- v-----?
Мислам дека ова е моето место. Ic- g------ d-- i-- m--- P----.
Мислам дека Вие седите на моето место. Ic- g------ S-- s----- a-- m----- P----.
   
Каде е вагонот за спиење? Wo i-- d-- S----------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. De- S---------- i-- a- E--- d-- Z----.
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. Un- w- i-- d-- S----------? – A- A-----.
   
Можам ли да спијам долу? Ka-- i-- u---- s-------?
Можам ли да спијам во средината? Ka-- i-- i- d-- M---- s-------?
Можам ли да спијам горе? Ka-- i-- o--- s-------?
   
Кога ќе бидеме на границата? Wa-- s--- w-- a- d-- G-----?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Wi- l---- d----- d-- F---- n--- B-----?
Дали возот доцни? Ha- d-- Z-- V---------?
   
Имате ли нешто за читање? Ha--- S-- e---- z- l----?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Ka-- m-- h--- e---- z- e---- u-- z- t------ b-------?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Wü---- S-- m--- b---- u- 7.00 U-- w-----?