македонски » германски   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [fünfunddreißig]

Am Flughafen

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [fünfunddreißig]

Am Flughafen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Ic- m----- e---- F--- n--- A---- b-----.
Дали е тоа е директен лет? Is- d-- e-- D---------?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Bi--- e---- F------------ N-----------.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Ic- m----- m---- R----------- b---------.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Ic- m----- m---- R----------- s---------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Ic- m----- m---- R----------- u-------.
   
Кога оди следната машина за Рим? Wa-- g--- d-- n------ M------- n--- R--?
Дали има уште две слободни места? Si-- n--- z--- P----- f---?
Не, имаме само уште едно слободно место. Ne--- w-- h---- n-- n--- e---- P---- f---.
   
Кога слетуваме? Wa-- l----- w--?
Кога ќе сме таму? Wa-- s--- w-- d-?
Кога има автобус до центарот на градот? Wa-- f---- e-- B-- i-- S-----------?
   
Ова е вашиот куфер? Is- d-- I-- K-----?
Ова е вашата ташна? Is- d-- I--- T-----?
Ова е вашиот багаж? Is- d-- I-- G-----?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Wi- v--- G----- k--- i-- m--------?
Дваесет килограми. Zw----- K---.
Што, само дваесет килограми? Wa-- n-- z------ K---?