македонски » германски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [sechsunddreißig]

+ Öffentlicher Nahverkehr

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [sechsunddreißig]

Öffentlicher Nahverkehr

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Каде е автобуската станица? Wo i-- d-- B-------------? +
Кој автобус вози во центарот? We----- B-- f---- i-- Z------? +
Која линија морам да ја земам? We---- L---- m--- i-- n-----? +
   
Дали морам да се прекачувам? Mu-- i-- u--------? +
Каде морам да се прекачам? Wo m--- i-- u--------? +
Колку чини еден возен билет? Wa- k----- e-- F---------? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Wi- v---- H----------- s--- e- b-- z-- Z------? +
Овде морате да се симнете. Si- m----- h--- a---------. +
Морате да се симнете позади. Si- m----- h----- a---------. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Di- n------ U----- k---- i- 5 M------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Di- n------ S---------- k---- i- 10 M------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. De- n------ B-- k---- i- 15 M------. +
   
Кога вози последното метро? Wa-- f---- d-- l----- U-----? +
Кога вози последниот трамвај? Wa-- f---- d-- l----- S----------? +
Кога вози последниот автобус? Wa-- f---- d-- l----- B--? +
   
Дали имате возен билет? Ha--- S-- e---- F---------? +
Возен билет? – Не, немам. Ei--- F---------? – N---- i-- h--- k-----. +
Тогаш морате да платите казна. Da-- m----- S-- e--- S----- z-----. +