македонски » германски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [siebenunddreißig]

Unterwegs

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [siebenunddreißig]

Unterwegs

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Тој патува со мотор. Er f---- m-- d-- M-------.
Тој патува со велосипед. Er f---- m-- d-- F------.
Тој пешачи. Er g--- z- F--.
   
Тој патува со брод. Er f---- m-- d-- S-----.
Тој патува со чамец. Er f---- m-- d-- B---.
Тој плива. Er s-------.
   
Дали овде е опасно? Is- e- h--- g---------?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Is- e- g---------- a----- z- t------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Is- e- g---------- n----- s-------- z- g----?
   
Ние го погрешивме патот. Wi- h---- u-- v--------.
Ние сме на погрешен пат. Wi- s--- a-- d-- f------- W--.
Ние мораме да се вратиме. Wi- m----- u-------.
   
Каде може овде да се паркира? Wo k--- m-- h--- p-----?
Има ли овде паркиралиште? Gi-- e- h--- e---- P--------?
Колку долго може овде да се паркира? Wi- l---- k--- m-- h--- p-----?
   
Возите ли скии? Fa---- S-- S--?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Fa---- S-- m-- d-- S------ n--- o---?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ka-- m-- h--- S-- l-----?