македонски » германски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

+ 39 [neununddreißig]

+ Autopanne

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [neununddreißig]

Autopanne

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Каде е следната бензинска пумпа? Wo i-- d-- n------ T---------? +
Јас имам една дупната гума. Ic- h--- e---- P------. +
Дали можете да го промените тркалото? Kö---- S-- d-- R-- w-------? +
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Ic- b------ e-- p--- L---- D-----. +
Немам повеќе бензин. Ic- h--- k--- B----- m---. +
Имате ли резервна туба? Ha--- S-- e---- R--------------? +
   
Каде можам да телефонирам? Wo k--- i-- t-----------? +
Ми треба влечна служба. Ic- b------ e---- A--------------. +
Барам една работилница. Ic- s---- e--- W--------. +
   
Се случи сообраќајна несреќа. Es i-- e-- U----- p-------. +
Каде е најблискиот телефон? Wo i-- d-- n------ T------? +
Имате ли мобилен со себе? Ha--- S-- e-- H---- b-- s---? +
   
Потребна ни е помош. Wi- b------- H----. +
Повикајте еден лекар! Ru--- S-- e---- A---! +
Повикајте ја полицијата! Ru--- S-- d-- P------! +
   
Вашите документи Ве молам. Ih-- P------- b----. +
Вашата возачка дозвола Ве молам. Ih--- F------------ b----. +
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Ih--- K---------- b----. +