македонски » германски   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [einundvierzig]

Orientierung

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [einundvierzig]

Orientierung

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Каде е бирото за информации за туристи? Wo i-- d-- F-----------------?
Имате ли за мене една карта на градот? Ha--- S-- e---- S-------- f-- m---?
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ka-- m-- h--- e-- H---------- r----------?
   
Каде е стариот дел од градот? Wo i-- d-- A-------?
Каде е катедралата? Wo i-- d-- D--?
Каде е музејот? Wo i-- d-- M-----?
   
Каде може да се купат поштенски марки? Wo g--- e- B---------- z- k-----?
Каде може да се купи цвеќе? Wo g--- e- B----- z- k-----?
Каде може да се купат возни карти? Wo g--- e- F--------- z- k-----?
   
Каде е пристаништето? Wo i-- d-- H----?
Каде е пазарот? Wo i-- d-- M----?
Каде е замокот? Wo i-- d-- S------?
   
Кога започнува обиколката? Wa-- b------ d-- F------?
Кога завршува обиколката? Wa-- e---- d-- F------?
Колку долго трае обиколката? Wi- l---- d----- d-- F------?
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Ic- m----- e---- F------ d-- D------ s------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Ic- m----- e---- F------ d-- I---------- s------.
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Ic- m----- e---- F------ d-- F---------- s------.