македонски » германски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [zweiundvierzig]

Stadtbesichtigung

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [zweiundvierzig]

Stadtbesichtigung

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Дали пазарот е отворен во недела? Is- d-- M---- s------- g-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Is- d-- M---- m------ g-------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Is- d-- A---------- d-------- g-------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Ha- d-- Z-- m-------- g-------?
Дали музејот е отворен во четврток? Ha- d-- M----- d---------- g-------?
Дали галеријата е отворена во петок? Ha- d-- G------ f------- g-------?
   
Смее ли да се фотографира? Da-- m-- f------------?
Мора ли да се плати влез? Mu-- m-- E------- b-------?
Колку чини влезот? Wi- v--- k----- d-- E-------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Gi-- e- e--- E--------- f-- G------?
Има ли некаков попуст за деца? Gi-- e- e--- E--------- f-- K-----?
Има ли некаков попуст за студенти? Gi-- e- e--- E--------- f-- S--------?
   
Каква е оваа зграда? Wa- f-- e-- G------ i-- d--?
Колку е стара оваа зграда? Wi- a-- i-- d-- G------?
Кој ја изградил оваа зграда? We- h-- d-- G------ g-----?
   
Јас се интересирам за архитектура. Ic- i----------- m--- f-- A----------.
Јас се интересирам за уметност. Ic- i----------- m--- f-- K----.
Јас се интересирам за сликарство. Ic- i----------- m--- f-- M------.