македонски » германски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [vierundvierzig]

+ Abends ausgehen

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [vierundvierzig]

Abends ausgehen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Има ли овде дискотека? Gi-- e- h--- e--- D--------? +
Има ли овде ноќен клуб? Gi-- e- h--- e---- N--------? +
Има ли овде кафеана? Gi-- e- h--- e--- K-----? +
   
Што има вечерва во театар? Wa- g--- e- h---- A---- i- T------? +
Што има вечерва во кино? Wa- g--- e- h---- A---- i- K---? +
Што има вечерва на телевизија? Wa- g--- e- h---- A---- i- F--------? +
   
Има ли уште билети за театар? Gi-- e- n--- K----- f--- T------? +
Има ли уште билети за кино? Gi-- e- n--- K----- f--- K---? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Gi-- e- n--- K----- f-- d-- F-----------? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ic- m----- g--- h----- s-----. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ic- m----- i------- i- d-- M---- s-----. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ic- m----- g--- v--- s-----. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Kö---- S-- m-- e---- e--------? +
Кога започнува претставата? Wa-- b------ d-- V----------? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Kö---- S-- m-- e--- K---- b-------? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Is- h--- i- d-- N--- e-- G--------? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Is- h--- i- d-- N--- e-- T----------? +
Има ли овде во близината затворен базен? Is- h--- i- d-- N--- e-- H--------? +