македонски » германски   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

+ 47 [siebenundvierzig]

+ Reisevorbereitungen

47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

47 [siebenundvierzig]

Reisevorbereitungen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! Du m---- u------ K----- p-----! +
Не смееш ништо да заборавиш! Du d----- n----- v--------! +
Потребен ти е еден голем куфер! Du b------- e---- g----- K-----! +
   
Немој да го заборавиш пасошот! Ve----- n---- d-- R--------! +
Немој да го заборавиш авионскиот билет! Ve----- n---- d-- F---------! +
Немој да ги заборавиш патничките чекови! Ve----- n---- d-- R-----------! +
   
Земи крема за сончање со себе. Ni-- S---------- m--. +
Земи ги очилата за сонце со себе. Ni-- d-- S----------- m--. +
Земи го шеширот за сонце со себе. Ni-- d-- S-------- m--. +
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? Wi---- d- e--- S----------- m--------? +
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? Wi---- d- e---- R---------- m--------? +
Сакаш ли да земеш чадор со себе? Wi---- d- e---- R---------- m--------? +
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. De-- a- d-- H----- d-- H------ d-- S-----. +
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. De-- a- d-- K--------- d-- G------ d-- S-----. +
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. De-- a- d-- S------------ d-- N---------- u-- d-- T-------. +
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. Du b------- S------ S------- u-- S------. +
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. Du b------- T------------- S---- u-- e--- N----------. +
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. Du b------- e---- K---- e--- Z--------- u-- Z--------. +