македонски » германски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [achtundvierzig]

Urlaubsaktivitäten

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [achtundvierzig]

Urlaubsaktivitäten

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Дали е чиста плажата? Is- d-- S----- s-----?
Може ли човек таму да плива? Ka-- m-- d--- b----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Is- e- n---- g---------- d--- z- b----?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ka-- m-- h--- e---- S----------- l-----?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ka-- m-- h--- e---- L--------- l-----?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ka-- m-- h--- e-- B--- l-----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Ic- w---- g--- s-----.
Би сакал / сакала да нуркам. Ic- w---- g--- t------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Ic- w---- g--- W-------- f-----.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ka-- m-- e-- S-------- m-----?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ka-- m-- e--- T---------------- m-----?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ka-- m-- W---------- m-----?
   
Јас сум почетник. Ic- b-- e--- A-------.
Јас сум средно-добар / добра. Ic- b-- m--------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Ic- k---- m--- d---- s---- a--.
   
Каде е ски лифтот? Wo i-- d-- S------?
Имаш ли скии со себе? Ha-- d- d--- S---- d----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ha-- d- d--- S-------- d----?