македонски » германски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [fünf]

+ Länder und Sprachen

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [fünf]

Länder und Sprachen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Џон е од Лондон. Jo-- i-- a-- L-----. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- l---- i- G-------------. +
Тој зборува англиски. Er s------ E-------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- i-- a-- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- l---- i- S------. +
Таа зборува шпански. Si- s------ S-------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- u-- M----- s--- a-- B-----. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- l---- i- D----------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Sp----- i-- b---- D------? +
   
Лондон е главен град. Lo---- i-- e--- H---------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- u-- B----- s--- a--- H----------. +
Главните градови се големи и бучни. Di- H---------- s--- g--- u-- l---. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr-------- l---- i- E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Äg----- l---- i- A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- l---- i- A----. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- l---- i- N----------. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- l---- i- M------------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------- l---- i- S---------. +