македонски » германски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [fünfzig]

Im Schwimmbad

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [fünfzig]

Im Schwimmbad

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Денес е жешко. He--- i-- e- h---.
Ќе одиме ли на базен? Ge--- w-- i-- S---------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ha-- d- L---- s-------- z- g----?
   
Имаш ли пешкир? Ha-- d- e-- H-------?
Имаш ли гаќи за капење? Ha-- d- e--- B-------?
Имаш ли костим за капење? Ha-- d- e---- B--------?
   
Умееш ли да пливаш? Ka---- d- s--------?
Умееш ли да нуркаш? Ka---- d- t------?
Умееш ли да скокаш во вода? Ka---- d- i-- W----- s-------?
   
Каде е тушот? Wo i-- d-- D-----?
Каде е кабината за пресоблекување? Wo i-- d-- U-------------?
Каде се очилата за пливање? Wo i-- d-- S------------?
   
Длабока ли е водата? Is- d-- W----- t---?
Чиста ли е водата? Is- d-- W----- s-----?
Топла ли е водата? Is- d-- W----- w---?
   
Се смрзнувам. Ic- f-----.
Водата е премногу студена. Da- W----- i-- z- k---.
Излегувам сега од водата. Ic- g--- j---- a-- d-- W-----.