македонски » германски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [vierundfünfzig]

Einkaufen

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [vierundfünfzig]

Einkaufen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Сакам да купам еден подарок. Ic- m----- e-- G------- k-----.
Но не нешто премногу скапо. Ab-- n----- a---- T------.
Можеби една рачна ташна? Vi-------- e--- H---------?
   
Која боја би ја сакале? We---- F---- m------ S--?
Црна, кафеава или бела? Sc------ b---- o--- w---?
Една голема или мала? Ei-- g---- o--- e--- k-----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Da-- i-- d---- m-- s----?
Дали таа е од кожа? Is- d-- a-- L----?
Или пак е од вештачки материјал? Od-- i-- d-- a-- K---------?
   
Од кожа секако. Au- L---- n--------.
Ова е еден особено добар квалитет. Da- i-- e--- b-------- g--- Q-------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Un- d-- H--------- i-- w------- s--- p--------.
   
Ми се допаѓа. Di- g------ m--.
Ќе ја земам. Di- n---- i--.
Дали можам евентуално да ја заменам? Ka-- i-- d-- e-------- u---------?
   
Се разбира. Se----------------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Wi- p----- s-- a-- G------- e--.
Таму од спротива е благајната. Do-- d----- i-- d-- K----.