македонски » германски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [fünfundfünfzig]

+ Arbeiten

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [fünfundfünfzig]

Arbeiten

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Што сте по занает? Wa- m----- S-- b--------? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Me-- M--- i-- A--- v-- B----. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ic- a------ h------- a-- K---------------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Ba-- b------- w-- R----. +
Но даноците се високи. Ab-- d-- S------ s--- h---. +
И здравственото осигурување е високо. Un- d-- K------------------ i-- h---. +
   
Што сакаш да бидеш? Wa- w----- d- e----- w-----? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ic- m----- I-------- w-----. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ic- w--- a- d-- U---------- s--------. +
   
Јас сум практикант. Ic- b-- P---------. +
Јас не заработувам многу. Ic- v------- n---- v---. +
Јас сум на пракса во странство. Ic- m---- e-- P-------- i- A------. +
   
Ова е мојот шеф. Da- i-- m--- C---. +
Јас имам љубезни колеги. Ic- h--- n---- K-------. +
Напладне секогаш одиме во кантината. Mi----- g---- w-- i---- i- d-- K------. +
   
Јас барам едно работно место. Ic- s---- e--- S-----. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ic- b-- s---- e-- J--- a---------. +
Во оваа земја има премногу невработени. In d----- L--- g--- e- z- v---- A----------. +