македонски » германски   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [siebenundfünfzig]

Beim Arzt

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [siebenundfünfzig]

Beim Arzt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Јас имам еден термин кај лекар. Ic- h--- e---- T----- b--- A---.
Терминот е во десет часот. Ic- h--- d-- T----- u- z--- U--.
Како е вашето име? Wi- i-- I-- N---?
   
Седнете во чекалната Ве молам . Bi--- n----- S-- i- W---------- P----.
Лекарот ќе дојде веднаш. De- A--- k---- g-----.
Каде сте осигурани? Wo s--- S-- v---------?
   
Што можам да сторам за вас? Wa- k--- i-- f-- S-- t--?
Имате ли болки? Ha--- S-- S--------?
Каде ве боли? Wo t-- e- w--?
   
Секогаш имам болки во грбот. Ic- h--- i---- R--------------.
Често имам главоболки. Ic- h--- o-- K------------.
Понекогаш имам болки во стомакот. Ic- h--- m------- B-------------.
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. Ma---- S-- b---- d-- O--------- f---!
Легнете на лежалката, Ве молам. Le--- S-- s--- b---- a-- d-- L----!
Крвниот притисок е во ред. De- B-------- i-- i- O------.
   
Ќе ви дадам една инекција. Ic- g--- I---- e--- S------.
Ќе ви дадам таблети. Ic- g--- I---- T--------.
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. Ic- g--- I---- e-- R----- f-- d-- A-------.