македонски » германски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [achtundfünfzig]

Körperteile

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [achtundfünfzig]

Körperteile

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Јас цртам човек. Ic- z------ e---- M---.
Најпрво главата. Zu---- d-- K---.
Човекот носи еден шешир. De- M--- t---- e---- H--.
   
Косата не му се гледа. Di- H---- s---- m-- n----.
Ушите исто така не му се гледаат. Di- O---- s---- m-- a--- n----.
Грбот исто така не му се гледа. De- R----- s---- m-- a--- n----.
   
Ги цртам очите и устата. Ic- z------ d-- A---- u-- d-- M---.
Човекот танцува и се смее. De- M--- t---- u-- l----.
Човекот има долг нос. De- M--- h-- e--- l---- N---.
   
Тој во рацете носи еден стап. Er t---- e---- S---- i- d-- H-----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Er t---- a--- e---- S---- u- d-- H---.
Зима е и студено е. Es i-- W----- u-- e- i-- k---.
   
Рацете се силни. Di- A--- s--- k------.
Нозете исто така се силни. Di- B---- s--- a--- k------.
Човекот е од снег. De- M--- i-- a-- S-----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Er t---- k---- H--- u-- k----- M-----.
Но човекот не се смрзнува. Ab-- d-- M--- f----- n----.
Тоа е снешко. Er i-- e-- S---------.