македонски » германски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [neunundfünfzig]

+ Im Postamt

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [neunundfünfzig]

Im Postamt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Каде е најблиската пошта? Wo i-- d-- n------ P------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Is- e- w--- b-- z-- n------- P------? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Wo i-- d-- n------ B----------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ic- b------ e-- p--- B----------. +
За една картичка и едно писмо. Fü- e--- K---- u-- e---- B----. +
Колку чини поштарината за Америка? Wi- t---- i-- d-- P---- n--- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Wi- s----- i-- d-- P----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka-- i-- e- p-- L------- s-------? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Wi- l---- d----- e-- b-- e- a------? +
   
Каде можам да телефонирам? Wo k--- i-- t-----------? +
Каде е следната телефонска говорница? Wo i-- d-- n------ T-----------? +
Имате ли телефонски картички? Ha--- S-- T------------? +
   
Имате ли телефонски именик? Ha--- S-- e-- T----------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ke---- S-- d-- V------ v-- Ö---------? +
Само момент, да проверам. Ei--- A---------- i-- s---- m-- n---. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Di- L------ i-- i---- b------. +
Кој број го биравте? We---- N----- h---- S-- g------? +
Најпрво морате да изберете нула. Si- m----- z----- d-- N--- w-----! +