македонски » германски   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [zweiundsechzig]

Fragen stellen 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [zweiundsechzig]

Fragen stellen 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
учи le---n
Учат ли учениците многу? Le---- d-- S------ v---?
Не, тие учат малку. Ne--- s-- l----- w----.
   
прашува fr---n
Го прашувате ли често наставникот? Fr---- S-- o-- d-- L-----?
Не, јас не го прашувам често. Ne--- i-- f---- i-- n---- o--.
   
одговара an------n
Одговорете молам. An------- S--- b----.
Јас одговарам. Ic- a-------.
   
работи ar-----n
Работи ли тој сега? Ar------ e- g-----?
Да, тој работи сега. Ja- e- a------- g-----.
   
доаѓа ko---n
Ќе дојдете? Ko---- S--?
Да, ќе дојдеме веднаш. Ja- w-- k----- g-----.
   
живее wo---n
Живеете ли во Берлин? Wo---- S-- i- B-----?
Да, јас живеам во Берлин. Ja- i-- w---- i- B-----.