македонски » германски   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [dreiundsechzig]

Fragen stellen 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [dreiundsechzig]

Fragen stellen 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Јас имам хоби. Ic- h--- e-- H----.
Јас играм тенис. Ic- s----- T-----.
Каде има игралиште за тенис? Wo i-- e-- T----------?
   
Имаш ли хоби? Ha-- d- e-- H----?
Јас играм фудбал. Ic- s----- F------.
Каде има фудбалско игралиште? Wo i-- e-- F-----------?
   
Ме боли раката. Me-- A-- t-- w--.
Ме боли стопалото и раката исто така. Me-- F-- u-- m---- H--- t-- a--- w--.
Каде има доктор? Wo i-- e-- D-----?
   
Јас имам автомобил. Ic- h--- e-- A---.
Јас исто така имам и мотор. Ic- h--- a--- e-- M-------.
Каде има паркиралиште? Wo i-- e-- P--------?
   
Јас имам пуловер. Ic- h--- e---- P-------.
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ic- h--- a--- e--- J---- u-- e--- J----.
Каде има машина за перење алишта? Wo i-- d-- W------------?
   
Јас имам чинија. Ic- h--- e---- T-----.
Јас имам нож, вилушка и лажица. Ic- h--- e-- M------ e--- G---- u-- e---- L-----.
Каде се солта и биберот? Wo s--- S--- u-- P------?