македонски » германски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [fünfundsechzig]

Verneinung 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [fünfundsechzig]

Verneinung 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Скап ли е прстенот? Is- d-- R--- t----?
Не, тој чини само сто евра. Ne--- e- k----- n-- h------ E---.
Но јас имам само педесет. Ab-- i-- h--- n-- f------.
   
Готов / готова ли си веќе? Bi-- d- s---- f-----?
Не, сеуште не сум. Ne--- n--- n----.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ab-- g----- b-- i-- f-----.
   
Сакаш ли уште супа? Mö------ d- n--- S----?
Не, не сакам повеќе. Ne--- i-- w--- k---- m---.
Но сакам уште еден сладолед. Ab-- n--- e-- E--.
   
Живееш ли веќе долго овде? Wo---- d- s---- l---- h---?
Не, штотуку еден месец. Ne--- e--- e---- M----.
Но познавам веќе многу луѓе. Ab-- i-- k---- s---- v---- L----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Fä---- d- m----- n--- H----?
Не, дури за викендот. Ne--- e--- a- W---------.
Но се враќам веќе во недела. Ab-- i-- k---- s---- a- S------ z-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Is- d---- T------ s---- e--------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne--- s-- i-- e--- s-------.
Но таа веќе има дечко. Ab-- s-- h-- s---- e---- F-----.