македонски » германски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [siebzig]

+ etwas mögen

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [siebzig]

etwas mögen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Сакате ли да пушите? Mö----- S-- r------? +
Сакате ли да танцувате? Mö----- S-- t-----? +
Сакате ли да се прошетате? Mö----- S-- s-------- g----? +
   
Јас сакам да пушам. Ic- m----- r------. +
Сакаш ли една цигара? Mö------ d- e--- Z--------? +
Тој сака запалка. Er m----- F----. +
   
Сакам да се напијам нешто. Ic- m----- e---- t------. +
Сакам да јадам нешто. Ic- m----- e---- e----. +
Сакам малку да се одморам. Ic- m----- m--- e---- a-------. +
   
Сакам да Ве прашам нешто. Ic- m----- S-- e---- f-----. +
Сакам да Ве замолам за нешто. Ic- m----- S-- u- e---- b-----. +
Сакам да Ве поканам за нешто. Ic- m----- S-- z- e---- e-------. +
   
Што сакате, молам? Wa- m------ S-- b----? +
Сакате ли кафе? Mö----- S-- e---- K-----? +
Или повеќе сакате чај? Od-- m------ S-- l----- e---- T--? +
   
Сакаме да патуваме накај дома. Wi- m------ n--- H---- f-----. +
Сакате ли такси? Mö----- i-- e-- T---? +
Вие сакате да телефонирате. Si- m------ t-----------. +