македонски » германски   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ 71 [einundsiebzig]

+ etwas wollen

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [einundsiebzig]

etwas wollen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиDeutsch
Што сакате? Wa- w---- i--? +
Сакате ли да играте фудбал? Wo--- i-- F------ s------? +
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Wo--- i-- F------ b-------? +
   
сака wo---n +
Не сакам да задоцнам. Ic- w--- n---- s--- k-----. +
Не сакам да одам таму. Ic- w--- n---- h-------. +
   
Сакам да си одам дома. Ic- w--- n--- H---- g----. +
Сакам да останам дома. Ic- w--- z- H---- b------. +
Сакам да бидам сам / сама. Ic- w--- a----- s---. +
   
Сакаш ли да останеш овде? Wi---- d- h--- b------? +
Сакаш ли да јадеш овде? Wi---- d- h--- e----? +
Сакаш ли да спиеш овде? Wi---- d- h--- s-------? +
   
Сакате ли да тргнете утре? Wo---- S-- m----- a-------? +
Сакате ли да останете до утре? Wo---- S-- b-- m----- b------? +
Сакате ли сметката да ја платите утре? Wo---- S-- d-- R------- e--- m----- b-------? +
   
Сакате ли во диско? Wo--- i-- i- d-- D----? +
Сакате ли во кино? Wo--- i-- i-- K---? +
Сакате ли во кафуле? Wo--- i-- i-- C---? +